YENİ YIL HEDEFLERİNİZE YOGİK YAŞAM TARZI İLE ULAŞMAYA NE DERSİNİZ?

/, Kişisel Gelişim, Yoga/YENİ YIL HEDEFLERİNİZE YOGİK YAŞAM TARZI İLE ULAŞMAYA NE DERSİNİZ?

YOGİ GİBİ YE, UYU, SEV, DÜŞÜN

Her yoga pozuna girdiğimizde veya biraz pranayama (nefes çalışması) yaptığımızda vücudumuzu, nefesimizi ve odaklanmayı kontrol etme yeteneğimizi derinleştiririz.

Aynı şekilde, yoga felsefesinin derinliklerine indiğimizde, doğal olarak daha çok yogiler gibi yemeye, uyumaya, sevmeye ve düşünmeye başlarız.
Yogi, kendini yoga pratiğine adamış kişidir.Yogiler, kendilerini sattva (sakinlik ve iç huzuru hali) durumuna getiren seçimler yapar. Sağlıklı bir vücut, odaklanmış bir zihin ile pozitif ve dingin ruh hali kurmak ve sürdürmek öncelikleridir.

Yogik Yaşam Tarzı nedir?

Yogik yaşam tarzı; tutum, alışkanlık ve genel yaşam biçimini bilinçli olarak yoganın felsefeleri, ahlaki ve etik ilkeleri ile uyumlu olarak şekillendirmektir.
Yogi gibi yaşamak, bilinçli bir yaşam tarzı yaşamayı seçmekdir. Bu, katılık yerine merak ve esnekliği seçmek ve hayatın sürekli bir deney olduğu fikrine açık olmaktır. Modern yaşam tarzımız içinde optimum sağlık, zindelik, rahatlama ve dengeyi bulmaktır.

Yogi gibi yaşamak, bizi yaşamak istediğimiz şekilde yaşamaktan alıkoyan alışkanlıklarımızın, tetikleyicilerimizin ve durumların farkına varmaktır.
İyi hissetmek verilen bir şey değildir. Aslında, çoğumuz çoğu zaman kendimizi kötü hissediyoruz ve hatta çoğumuz maalesef bunun farkında bile değiliz!

Kendimize ve başkalarına neşe, bolluk ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak için yapabileceğiniz pek çok şey varken, insanların acıya ve ızdıraba neden olan bir yaşam biçimini kabul ettiğini görmek çok üzücü.
Yogi gibi yaşamak, acıdan uzaklaşmak ve mutluluğun doğuştan hakkımız olduğuna gerçekten inanmaktır.

Yogi gibi yaşamak, hayatın getirdiği üzüntü ve acıyı görmezden gelmek değildir. Bu duygularda olmayı öğrenmek ve kendinize ve başkalarına şefkatle davranabilmektir. Kendine acımak, kendini dramda boğmak, acıyı içmek veya başka uyuşturma yöntemlerine yönelmek demek değildir. Bir yogi gibi yaşamak, her duyguyu bütünüyle hissetmek ve sonra hayatına devam etmek demektir.

Yoga Sutralarında Patanjali tarafından ana hatlarıyla belirtilen Yoganın 8 Uzvu’nun ilk ikisi olan yamalar ve niyamalar, neyi tutup, neyden uzaklaşmamız gerektiğini anlamamıza yardımcı olur.

Yogi, yoganın tüm uzuvlarını uygular. Uzuvlar olarak adlandırılırlar çünkü birlikte büyürler ve genişlerler (birbirlerini takip etmez). Bunların hepsi kendi başına hedef değildir. Kim olduğumuzun en gerçek özünü ortaya çıkarmak ve somutlaştırmak için araçlar ve tekniklerdir.

1 | Yamas – evrensel ahlaki kurallar 2 | Niyamas – disiplinle kendini arındırma 3 | Asana – fiziksel pozlar veya duruşlar 4 | Pranayama – nefes alma uygulamaları veya yaşam gücünün koşumlanması (prana) 5 | Pratyahara – duyuların geri çekilmesi, sessizliğe doğru, bir merkezleme 6 | Dharana – odaklanmış dikkat veya konsantrasyon 7 | Dhyana – meditasyon veya sürekli farkındalık 8 | Samadhi – derin meditasyonun getirdiği bir süper-bilinç hali

Yamalar “yoga adabı” olarak adlandırılabilir. Nezaket ve özgürlükle hareket etmemize yardımcı olurlar.

İkinci uzuv Niyamalar, duygusal bir şekilde yaşamak için kodlar sunar ve bize seçimlerimiz ve yaşam tarzımız konusunda rehberlik eder. Ne yapıp yapmamamız gerektiğinin bir listesi değiller. Daha ziyade bize temel iyi doğamızı hatırlatırlar. Biz cömert, sakin, dürüst ve şefkatliyiz.

Belirli bir şeye benzemesi veya belirli bir şekilde hareket etmesi gerekmese de, bir yoginin birkaç evrensel niteliği vardır. Yogi özünde mümkün olan en iyi insan olmaya ve başkalarına karşı şefkat, doğruluk ve sabır erdemlerini somutlaştırmaya çalışır. Gerçek bir yogi, net, odaklanmış, adım adım bir prosedürle pratik yapacaktır. Bedeni, zihni ve kalbi incelemeye, iyileştirmeye ve kontrol etmeye çalışır, böylece ruh özgürleşir.

Yogik bir yaşam tarzı yaşamak, bir aşrama gitmeniz veya bir dağın tepesinde bir münzevi olmanızı gerektirmez. Mevcut yaşam koşullarına bağlı olarak gerektiği kadar kademeli de olabilir. Yaşam tarzı seçimleriniz, olduğunuz yoga aşamasını yansıtacak ve onunla uyumlu olacaktır.

Yogik yaşam tarzı, vardığınız aşamalarla hayatınızda değişiklikler yapmanıza, farklı şekilde yemenize, iş değiştirmenize ve yeni arkadaşlıklar geliştirmenize yol açabilir. Eğer öyle olması gerekiyorsa, o noktaya gerektiği zaman ve şekilde varacaksınızdır.

YOGİ GİBİ YE

Geleneksel olarak yogik diyet vejeteryan veya vegandır. Ancak daha önemli olan tamasik hayvansal proteini en aza indirmek ve besin açısından zengin meyveler, sebzeler, tam tahıllar ve baklagiller yemektir.
Yogi gibi yemek sadece yoga pratiğinizi desteklemekle kalmaz, aynı zamanda gün boyunca kendinizi canlı, enerjik, sakin ve merkezlenmiş hissetmenizi sağlar.

YOGİ GİBİ UYU

Bir yoginin odaklanmış ve berrak bir zihne, dinlenmiş ve enerjik bir vücuda, güçlü bir bağışıklık sistemine ve mutlu bir kalbe sahip olması için tam sekiz saatlik bir uyku gereklidir.
Bir yogi, yoga ve meditasyon yapmak için günün en iyi zamanı olan gün doğumunda uyanmak üzere uyku zamanını planlar. Derin ve huzurlu bir uykuya ulaşmak için de yatmadan önce zihinsel uyarımı en aza indirmeyi hedefler ve hafif yoga veya yönlendirmeli meditasyon yapar.

YOGİ GİBİ SEV

Ahlaki, etik ve toplumsal kurallar olan Beş Yamayı özümsemek ve uygulamak, yogi için otantik, samimi, şefkatli ve sürdürülebilir sağlıklı ilişkiler oluşturmak için faydalıdır.
Başkalarına karşı şiddet uygulamamak, incinmeyi azaltır ve güven oluşturur.
Gerçeğimizi başkalarıyla yaşamak ve konuşmak, açık ve dürüst iletişimi geliştirir.
Açgözlülüğü ve sağlıksız arzuyu azaltmak için çalışırken, başkalarına karşı nazik, cömert ve müteşekkir olma yeteneğimiz artar.
Yogiler ayrıca kalplerinde ve zihinlerinde gereksiz kargaşa yaratan toksik ve sağlıksız ilişkileri bırakacak güce ve bilgeliğe sahiptir.

YOGİ GİBİ DÜŞÜN

Bir asana uygulaması zihinsel odaklanmayı güçlendirmeye ve keskinleştirmeye yardımcı olurken, düzenli bir meditasyon uygulaması, zihninize hakim olmanıza ve daha derin duygularınızın farkındalığına ulaşmanıza ve böylece onları daha iyi düzenleyebilmenize olanak tanır.
Konsantrasyon ve odaklanma geliştirmek sadece zihni sabitlemek ve netleştirmekle kalmaz, aynı zamanda yaratıcılığınızı, üretkenliğinizi ve mutluluğunuzu da artırabilir.
Gün boyunca yargılayıcı olmayan farkındalık uygulamak hayatınıza daha fazla huzur getirecek ve olumsuz düşünceler içinde zaman ve enerji israf etmenizi engelleyecektir.

YOGİ GİBİ YAŞAMAK

Bir yoginin yaşam tarzı zaman içinde ve doğal akış içinde değişir, dalgalanır, derinleşir ve gelişir.Yogi yolunda doğal olarak karşılaşılan acılar olacaktır. Ancak faydaları ve ödülleri hem yoga matının içinde hem de hayatın içinde harikadır.
Başlangıç ​​seviyesindeki öğrenciler genellikle yoga dersinde ustalaşmak için gereken tek şeyin pozlar ve nefes almak olduğunu düşünürler. Deneyimli yogiler, yoga matlarımızda uyguladığımız şeyin buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu bilir.

Öğrenciler yoganın birçok farklı ve derin yönünü keşfetmeye başladıklarında, kısa süre sonra yoganın bir yaşam biçimi olduğunu keşfederler. Yogik ilkelerin matt dışında uygulanmasınında asana pratiğimizi nasıl etkilediğini görmek şaşırtıcı olabilir.

Yogik bir yaşam tarzı, hayata yaklaşımımızda ve çevremizdeki dünyaya bakış açımızda bilinçli bir değişimi teşvik eder. Yogik yaşam tarzı seçimlerinin amacı, ruhsal bağlantı, birlik, sakinlik ve iç gerçeğin olduğu bir yere doğru ilerlemektir.

Her anı farkındalık ile yaşamayı ve her eylemin yogik ilkelerden kaynaklanmasını hedefler.
Bu yaşam ilkeleri aynı zamanda güçlü bir vücudu, şefkatli bir kalbi, başkalarına karşı nezaketi ve sahip olduğumuz her şeye minnettarlığı teşvik eder. Daha iyi, daha sağlıklı ve daha mutlu insanlar olmamıza yardımcı olur.

Sağlık, mutluluk ve sevgi dolu bir yıl olmasını dilerim

Namaste

By |2021-01-04T14:07:45+00:00Ocak 4th, 2021|Genel, Kişisel Gelişim, Yoga|0 Comments

Studio Jade

Metropol İstanbul Atatürk Mahallesi Ertuğrul Gazi sokak C Blok Kat 2 Daire : 65 Ataşehir - İstanbul

Phone: 0216 688 80 30

Mobile: 0546 688 80 30

Web: www.yesimmungan.com